Att hike’a och cykla på Mallorca har blivit ohyggligt populärt. Jag är ingen stor utövare av endera men senast jag var på Mallorca så tog Jacobs mamma och man med oss ut på en riktigt trevlig hike som är första delen av GR221 Dry Stone Route, en 135 km lång hike som går längs Mallorcas västkust i åtta etapper. Jag tror inte jag kommer ge mig på hela den i närtid men har flera gånger kört sträckan i bil och det är helt fantastiskt vackert så kan verkligen tänka mig att det är väl investerad tid för den som vill hitta en trevlig hike!

GR 221

LITE KORTARE KÄNDES GANSKA LAGOM

Vi gick bara på första delen av första etappen som går mellan Port Andratx och La Trapa förbi St Elm. Vi tog bilen upp så långt som det gick på berget, parkerade där och och gick sen längs med kammen bort mot en utkikspunkt där vi såg både St Elm och Dragonera. En helt spektakulär plats, vi hade bara med oss vatten men hade man tagit med någon liten matbit hade det verkligen varit en mysig plats att ta ett längre stopp på.

Det som var bra med den här hiken var att den tog inte så lång tid, mindre än 2 timmar tror jag det tog fram och tillbaka och inte så jättemycket upp och ned även om man absolut fick anstänga sig lite grann ett par gånger.

HUR DU HITTAR DIT

Du åker in i Port Andratx och tar dig till höger om bukten. Cirka 100 meter innan Club de Vela tar du Carrer Aldea Blanca, kör cirka 200 meter och sväng in vänster på Carrer de Cala d’Egos som blir en grusväg. Kör uppåt och efter ett tag kommer du se massa bilar som står parkerade, där är det bara att parkera och så börja gå längs stigen väster/norr ut (alltså inte ner mot Port Andratx igen)

Hoppas vi ses där i sommar, vi tänkte försöka oss på den en tidig morgon!

Kram, Mathy

Sa Dragonera

Share: