Ridtur på Mallorca

Jag fick i födelsedagspresent tidigt i våras av Jacob att vi skulle på en 3 timmars ridtur på en strand på Mallorca. Hur go får man vara?! Jacob har aldrig ridit i hela sitt liv och gjorde ändå ett tappert försök att boka in sig på några ridlektioner i våras i Stockholm, men konstigt nog sa det att han vägde för mycket (!) så det gled ut i sanden. MEN, jacob klarade ridiningen galant och vill gärna göra det igen! Det här är verkligen ett måste om ni ska till Mallorca.

RANCHO CAN PICAFORT – HÄR BÖRJAR RESAN!

Hästgården ligger på norra delen av ön nära Alcudía-området, så verkligen andra sidan ön för oss. Men som tur är så är ön inte allt för stor, så vi var där på drygt 1 timme. Vid första anblick när man kommer dit så ser det inte så kul ut och man undrar lite ojoj hur ska det här gå. Men så fort alla ryttare hade fått på sig sina hjälmar och shaps och fått hoppa upp på sin häst så var det bara så magiskt!

3 TIMMARS RIDTUR LÄNGS MED STRANDEN

Den första biten på stranden var genom buskar och snår för att sedan komma ut på en strand där vi var ensamma! Vi fick trava hur mycket vi ville och vid flera tillfällen när vi hade en lång rak sträcka på stranden, frågade instruktörerna vilka som ville gallopera. Drömmen! Jacob hoppade galoppen och kom travandes efter istället med sin häst som hette Olof efter Disney-figuren i Frost!

Känslan av att få rida i vattnet när vågorna slår upp på stranden är bara helt underbar.

NATURUPPLELVESE VARE SIG MAN KAN RIDA ELLER INTE

Jacob var helt exalterad under och efter turen. Han menade på att även om jag inte kan rida, så är naturupplevelsen i sig bara helt underbar. Du teamar upp med en häst, havet, stranden och att vi, jag och Jacob vid flera tillfällen red lite för oss själva. Väldigt spanskt på så vis att instruktörerna lät alla göra lite som de ville.

Efter 1,5 timme tog vi en paus. Den var välbehövd, för vi blev så otroligt törstiga! Vi kom fram till en liten by där vi stannade till vid en liten restaurang. Hästarna fick vila lite i skuggan och vi med (!) med lite svalkande dryck. Så glöm inte att ha med kontanter. Är du en van ryttare kan du också ha en liten ryggsäck på ryggen eller magen så du kan ta med dig lite vatten längs med turen.

Vi va en grupp om 10 personer, varav 2 var instruktörer. Men som sagt, fick verkligen en frihetskänsla då instruktörerna inte var noga med att man måste rida i led och alla i samma takt. Det kostade 50 euro per person, så väldigt prisvärt måste jag säga!

Det här var helt klart en av våra bästa Mallorca-upplevelser denna sommar! Jacob är redan keen på att göra det igen trots att han släpade med systemkamera hela vägen 😉

Kramar

Mathy

Ridtur på Mallorca   Ridtur på Mallorca Ridtur på Mallorca Ridtur på Mallorca Ridtur på Mallorca Ridtur på Mallorca     Ridtur på Mallorca  

 

Share: