“DU GLÖMMR SMÄRTAN DIREKT”

Ända sedan jag var liten och för första gången frågade min mamma om hon kommer ihåg hur ont det gjorde att föda oss barn, så har hon sagt att man glömmer smärtan så fort bebisen kommer till sin famn. Den vetskapen har jag burit med mig och den har dämpat min egna rädsla inför en framtida förlossning. Känner ni igen er i det?

“RIKTIGT SÅ BRA ÄR DET INTE”

Jag vill tillägga att riktigt så bra är det inte. När Juni kom ut och barnmorskan Lena la henne på mitt bröst var lyckan total. Jag hade fått min lilla familj; Jag, Jacob och Juni. De första timmarna efter förlossningen var vi själva i förlossningsrummet och bara tittade på Juni och kramades. Senare på kvällen tog undersköterskan Lena oss till patienthotellet. Jag skjutsades btw i en liten rullstol, vilket fick mig att tänka på alla sjukhus-scener i filmer när patienten skjutsas ut från sjukhuset i en rollstol vare sig de är skadade eller inte. Och nu fick jag göra det med, hehe, tyckte det var lite kul! Aja, tillbaka till storyn.

Morgonen därpå, kom en barnmorska in till oss och hon frågade mig hur jag upplevde förlossningen och då ryste jag till i hela kroppen. Upplevelsen i sin helhet, var helt fantastisk, men jag kommer ihåg smärtan och jag känner den på något sätt fortsatt. Och jag berättade för barnmorskan att jag inte känner för att göra det här igen.

MEN….

…för varje dag som gick, så glömde jag bort smärtan mer och mer. Det var svårare och svårare att beskriva smärtan för vänner och familj för varje dag som gick. Och jag tror inte det tog mer än fem dagar innan jag sa till Jacob; Det är klart Juni ska få ett syskon…..men inte just nu! 

Så ha det med er, man glömmer inte smärtan direkt efter förlossningen (iallafall inte alla!). Men häftigt nog så glömmer du troligtvis bort den mer och mer för varje dag som går 🙂

Belöningen är ju bara helt underbar!

 

Share: