Wow, snart firar vi Juni ett år, och vår familj ett år!

Känns helt otroligt, och jag vet knappt var jag ska börja att berätta om det här året. Först och främst, vi kunde inte bli lyckligare med vårt lilla charmtroll Juni, det är klart att det ibland är tufft att alltid ha någon som vill vara en nära och du har svårt att få tid till annat eller bara koncentrera dig på något annat för en liten liten stund. Men Juni har gett oss så mycket kärlek och lycka så jag vet inte vad.

Här några meningar om varje månad detta år!

 

JANUARI – Juni kom till världen

Det 21 januari kände jag att nu är det på gång. Juni börjar förbereda sig för att komma ut. Efter några intensiva dagar med mycket viljekraft och support från familj och vänner kom Juni. Hon sätter 10, 10, 10 på Apgar-testet, och mår prima ballerina när hon kom ut. Under hela förlossningen kunde vi alla känna hur Junis lilla (läs stora!) fot låg och tryckte mot mina revben, så varje gång jag tog ett djupt andetag behövde mina revben hoppa över Junis fot, vi alla i rummet tyckte det var lite kul att känna på det! haha. Ni kan läsa hela förlossningsberättelsen här !

Förlossningsberättelse

 FEBRUARI – Kommer någon och hämtar henne snart?

De första veckorna var overkliga. Helt plötsligt var vi en liten familj, och Juni vände verkligen upp och ner på vår dag, med nya rutiner och spännande utmaningar! Helt plötsligt skulle blöjor bytas, amning var och varann timme, ingen sömn, och kroppen skulle påbörja resan att både stärkas upp och återhämta sig efter förlossningen. Ni vet den där känslan när man har lånat familjens hund över helgen, och tänker att det var rätt skönt med bara ett par dagar? Exakt den känslan hade jag med Juni, att det kändes som om någon skulle hämta henne, det var så overkligt att det här är för alltid. Men missförstå mig inte, jag var bara glad för att hon skulle vara här för alltid.

MARS – Juni med på sitt första bröllop (typ!) och första turen till Mallorca

I mars gifte sig underbara Amper uppe i Vemdalen. Jag och Jacob hade bokat en stor stuga så att min mamma och Erik kunde följa med upp och ta hand om Juni medan vi firade Amelie och Per. Magiskt bröllop btw!  Förutom att mina bröst håll på at sprängas in mot små timmarna så var det bara så kul att få dansa och hänga med vänner för en kväll! Väl hemma igen så åt jag nattmackor medan jag pumpade ut mjölk i typ en timme haha.

Påsken firades på Mallorca, så det blev första flygresan med Juni när hon var ca 8 veckor. Det gick galant! Ni kan läsa om mina tips när det kommer att resa med bebis här och flyga med bebis här.

Ljusterö familjemys Ljusterö familjemys

APRIL – EN FÖRSTA TUR TILL KULLSKÄR!

En månad med bara väldigt mycket mys! Däribland en första tur till min favorit-ö Kullskär.

Sovmorgon Napppremiär!

MAJ – DÅ BAR DET AV TILL MADRID!

Madde och Olof har bott i Spanien i några år, vilket har gett oss möjlighet att få komma och hälsa på. Den här gången var det första resan till Madrid, där de bara bott i ett par månader. Men nu är de tillbaka till Stockholm igen, så minst en resa till Spanien mindre varje år framöver 😉 haha.

JUNI – DÅ GIFTE VI OSS!

Wow vilken dag, vår bröllopsdag! Juni fick förstås vara med, men inte hela dagen. Underbara Ann (Ebbas mamma) erbjöd sig att vara barnvakt redan innan Juni hade kommit till världen. Tror jag var i vecka 12 eller något sånt när ja och Ebba hängde med Ebbas familj ute på deras landställe som Ann erbjöd sig så fint att vara barnvakt om över 1 år framåt, haha.

Sen bar det av mot Mallorca för lite mini honey-moon och semester!

JULI – HOLA, VAMOS A LA PLAYA!

Vi var på Mallorca hela juli och bara tog det lugnt. Juni älskade att bada, så blev absolut lite bada i poolen varje dag.

AUG – KULLSKÄR, VITEMÖLLA OCH LJUSTERÖ STOD PÅ SCHEMAT!

Juni bara älskar att träffa människor och hitta på nya saker. Så hon charmar nästan alla som hon träffar, och tycker väldigt mycket om att få sätta sig i vagnen för då vet hon att de väntas att få upptäcka och se saker. Här hade jag dragit ner på amningen väldigt mycket, så kanske bara en amning per natt eller så. Och i slutet av augusti så slutade vi helt och hållet att även ge mat på natten. De var några tuffa nätter då Juni blev väldigt ledsen över att inte få komma upp i vår säng och få mat när hon vaknade. Men då turades jag och Jacob om att sitta vid hennes sida vid sängen och bara klappa henne tills hon somnade om. Tufft, men så värt det!

SEPTEMBER – BRÖLLOP I DALARNA OCH AVRESA TILL MALLORCA!

Finaste Karin och Culan bjuder på ett underbart bröllop i Tällberg. De var första gången vi, jag och Jacob, tillsammans var ifrån Juni under en hel helg. Det var kul att äntligen få sitta fram i bilen igen tillsammans med Jacob. Jag älskar nämligen att bila, man får ha massa gottis, lyssna på podcasts och prata om allt mellan himmel och jord.

OKTOBER – JUNI TAR SINA FÖRSTA STEG

Juni började gå väldigt tidigt. Hon tog sitt första steg redan när hon var 7 månader, och blev sedan snabbt ganska duktig. Vi köpte dock en liten mjukis-hjälm till henne då vi har så mycket stengolv på Mallorca, så det känns lite extra ont i hjärtat när hon ramlade. Tror hon hade den en ca 3 veckor men sen behövdes den inte längre, då hon började ramla mer sällan. Hennes favoritaktivitet var att åka till matvarubutiken för personalen där älskade att leka med juni och kallade henne för deras prinsessa.

NOVEMBER- JUNI PROVAR SKOR FÖR FÖRSTA GÅNGEN (typ!)

Hon har inte varit i så stort behov av skor, då hon på Mallorca kan springa runt barfota för det mesta. Men nu skulle vi ju snart hem till Stockholm och därmed lite kallare breddgrader så vi fick börja förbereda hennes för snö och rusk 😉 !! Och hon var med på sin första, troligtvis inte sista, foto och videodag!

DECEMBER – BARA MASSA FAMILJEMYS!

Alla i familjen verkar ha saknat Juni lite extra då vi varit iväg så länge, så hon har nästan träffat familj varje dag. Följt med mormor på stan och handla julklappar. Mysa hos morfar när jag och Jacob var i Tel Aviv för att besöka fabriken. Hängt med farmor på äventyr. Ja som du hör, hon tycker väldigt mycket om att vara med familjen!

 

Share: