Segeltur från Palma

Det finns många olika möjligheter till att åka båt utanför Mallorca. Det härligaste är om man kan hitta lite vänner och hyra en egen båt, vi testade att hyra en Dufour 410 nu med Aigua Charter och var supernöjda. De fixade mat och dryck och vi hade en skeppare som tog hand om allt men lät oss hjälpa till att segla så mycket vi önskade. Kan verkligen rekommenderas.

Inlägg: Segeltur från Palma

Segling på Mallorca

Segling på en Dufour 410

 

Ridning på stranden från Ca’n Picafort

Jag hade länge sagt till Jacob att jag någon dag ville rida på en strand. Red och tävlade massor när jag var yngre men fick aldrig möjligheten att rida på en strand och så gav Jacob mig 3 timmar ridtur på Mallorca i födelsedagspresent och vilken ridtur. Riktigt häftig naturupplevelse och definitivt något jag vill göra igen!
Inlägg: Ridtur på stranden – bästa dagen!

Ridtur på Mallorca

Ridtur på stranden från Rancho Ca’n Picafort

 

Vinprovning och middag i bergen med Mallorca Wine Tours

Vinprovning på Mallorca är jättespännande. Vinproduktionen har lyft kvaliteten mycket sista 10-20 åren och idag finns det många riktigt bra viner. Det som är extra kul är att det är många lokala druvor som nästan bara används på Mallorca som är en stor del av produktionen!

Mallorca Wine Tours anordnar olika typer av vinprovningar, vi har testat två olika upplägg där vi först varit på en vingård och avslutat med middag hemma hos ägaren av MWT, Julian – Ribas var tveklöst den finaste vingården. Hör av er till Miriam så hjälper hon er med bästa upplägget istället för att försöka förstå de olika paketen på hemsidan 🙂

Inlägg: (1) Tips för den vinintresserade på Mallorca (2) Vinprovning och middag i bergen!

Vinprovning på Mallorca

Miriam häller upp vin till snittar!

 

Hiking i bergen

Den här aktiviteten kanske nästan är för bred för det finns så många olika turer man kan ta. Att hike’a lämpar sig också absolut bäst under våren eller hösten, möjligen att man kan göra det väldigt tidigt på sommaren men på dagarna är det för varmt för att det ska vara behagligt.

Inlägg: En lagom aktivitet när det inte är jättevarmt

Sa Dragonera

Utsikt mot Sa Dragonera från Toppen av hiken mellan Port Andratx och St. Elm

 

Spendera en eftermiddag och kväll i Port Andratx

Detta kan förstås göras på många sätt och kan även kombineras med ett besök på Gran Folies Beach Club men med nackdelen att det inte finns några bra omklädningsrum där man kan duscha av sig.

Jag föreslår att ni börjar på sen eftermiddag någon timme drygt innan solen går ner och stannar precis i början på Port Andratx – för mig är det i princip så fort ni kan slänga en sten i vattnet 🙂

Tittar ni då ut mot vattnet ligger de flesta intressanta saker till vänster och det är även den sidan som har kvällsol. Ni kan då strosa bortåt längst kajen och det finns lite mysiga klädbutiker och annat man kan gå in i. Ni går förbi Cappucino, Tim’s och massa andra restauranger och når efter ett slag Rocamar som är sista restaurangen längs kajen.

Här går ni uppför en liten backe och trappa till vänster och tar sen höger. Villa Italia ligger efter 100 meter eller så på vänster sida och här börjar ni med kvällens fördrink! Gå upp för trappan till vänster och sätt er och njut av solnedgången.

Ha sen ett bord bokat någon halvtimme eller så efter solnedgången på t.ex. Sumailla (Japansk-Peruansk), Savantry (Havsmat) eller Can Pasta / La Mia Via (Italiensk internationellt kök). Alla är supertrevliga!

Avsluta kvällen med drinkar på Tim’s där de spelar grym musik! De har öppet till efter 02 nångång och det är väldigt familjär stämning gästerna och personalen emellan.

Inlägg: (1) Villa Italia (2) Tim’s

Port Andratx

Utsikt från kajen i Port Andratx

Cappucino Port Andratx

Cappucino på kvällen i Port Andratx

 

Åka bil längs västkusten

Att åka bil från St. Elm och upp till Port Soller är en otroligt vacker biltur. Man kan t.ex. börja med att ta sig till St. Elm på morgonen och ta en Cappucino och Croissant längst ut på piren på Na Carangola för att sedan sätta sig i bilen och påbörja resan uppåt. GPSen kommer föreslå att ni kör in mot landet och tar motorvägen så var lite vaksamma! Det finns flera fina utkikspunkter och stop på vägen. Torre Del Verger stannar vi alltid vid och klättrar upp i tornet. Men annars är t.ex. Banyalbufar kort därefter superfint. Ofta är vårt mål att åka till Deia där vi äter lunch vid vattnet men Port Soller eller Valdemossa är två andra otroligt mysiga mål. Att mitt i sommaren besöka alla städerna på en och samma dag kan dock kännas lite mycket.

Torre Del Verger Utsikt

Vacker utsikt över vattnet från Torre Del verger

 

Lunch i Deia

Att åka till Dela är en riktigt mysig aktivitet. Den kan antingen var ett stop på resan längs med västkusten eller så tar man motorvägen så långt det går och letar sig sen längst kusten. Stranden är inte så vänlig att ligga länge på men man kan absolut ta ett dopp och om man är en våghals hoppa från klipporna. Bästa lunchrestaurangen är Ca’s Patro March, boka bord i förväg och be om ett bord långt ut, gärna (förstås) mot vattnet. Maten är inte fantastisk men det är som vanligt bra råvaror och man ska framförallt njuta av den vackra utsikten.

Inlägg: Kommer snart!

Cala Deia

Cala Deia, restaurangen Ca’s Patro March ligger uppe till höger!

 

Strosa längs gatorna i Valdemossa

Valdemossa är otroligt vackert uppe i bergskedjan Tramuntana som går längst västkusten. Det finns ett kloster från 1200-talet och ett museum att besöka (där jag inte själv varit dock) men annars är det bara otroligt härligt att strosa längs de smala gatorna och titta på staden eller sätta sig ner på Cappucino eller något av de små bagerierna och dricka kaffe och äta något gott. Kompositören Chopin bodde här ett halvår nångång på 1800 talet och det finns en bok om det som heter “En vinter på Mallorca“.

Valldemossa

Valldemossa fotograferat från utanför stan på väg mot Palma

 

Besöka fyren vid Cap de Formentor

Fyren vid Cap de Formentor är väldigt vackert belägen och det finns flera fina platser att stanna på längs vägen. Dock ska sägas att när det är högsäsong på ön tenderar kön till fyren att vara lång och då är det tveksamt om det är värt det i mitt tycke. Det gör sig bättre under höst eller vår. På vägen därifrån kan man stanna på stranden för ett bad men den är inte så charmig att stanna på mer än för att kyla av sig då det är väldigt mycket folk – lunch äts bäst på A Royal Hideaway Hotel!

Cap de Formentor

Cap de Formentor

 

ATT TESTA FRAMÖVER

Jardines d’Alfàbia

En gammal trädgård med anor från Araberna på Mallorca. Ser vackert ut på bilder så skulle vara häftigt att besöka!

Stranden Es Trenc

Vare sig jag eller Jacob är några stora fans av att vara på stränder generellt. Framförallt inte under högsäsongen på Mallorca när det är alldeles för mycket folk men Es Trenc ska vara lugnt och behagligt och väldigt vackert så ett besök off season någon gång blir det definitivt!

Konsert i grottorna vid Porto Cristo

Ser riktigt häftigt ut på bilderna och har hört flera personer som talat positivt om detta så måste förstås testas så snart som möjligt!

Dykning

Det finns många platser att dyka på ön men närmast till hands för är Port Andratx

Gamla stan i Alcudia

Jag har varit ganska lite på norra delen av Mallorca men har hört att Alcudias gamla stan ska vara fint så nästa gång jag är där uppe blir det en tur in för att se mig för!

La Seu – Palmas Katedral

Jag har fortfarande inte gått in i Katedralen vilket förstås måste göras, om man dessutom kan time’a en mässa hade det varit häftigt.

Castell de Bellver

En gammal 1400-tals borg som har varit fängelse och sen blivit museum.

Tåg från Palma till Soller