Här hittar du tips på restauranger runtom på Mallorca. För de restauranger jag tidigare besökt kan du ibland hitta en länk till inlägg med bilder och tankar om hur upplevelsen var. Om ni vill besöka en takbar innan ni äter inne i Palma har jag också tidigare skrivit ett inlägg om det här!

FAVORITERNA JUST NU

CA’S XORC (SOLLER)

Fantastiskt mysigt litet hotel som ligger ovanför Soller uppe i bergen. Det är rofyllt och väldigt mysigt. Kan varmt rekommenderas!
Inlägg: Ca’s Xorc en plats att besöka

Ca´s Xorc

Ca’s Xorc

 

CASTELL SON CLARET (ES CAPDELLA)

Ett hotel och en av mina favoriter på Mallorca, de har två olika restauranger Olivera och Zaranda, den senare har två stjärnor i Guide Michelin.
Inlägg: En av Mallorcas absolut bästa restauranger!

Castell Son Claret

 

CAP ROCAT (ÖSTER OM PALMA)

Jacob hade överraskat mig med att boka Cap Rocat en av våra sista kvällar på Mallorca och det var verkligen helt fantastiskt. Det är en fin restaurang (meny 85-90 euro/person) med en vacker miljö och en service utöver det vanliga. Kanske den häftigaste platsen jag någonsin ätit på. Matlagningen är också bra men inte riktigt lika bra som den övriga upplevelsen.
Inlägg: Kommer snart! 

Cap Rocat La Fortaleza

Cap Rocat La Fortaleza

 

PALMA

FORN DE SANT JOAN

En av Palmas mest klassiska restauranger med massa olika rum och våningar som är inredda olika. Matlagningen är jättebra och det ligger i en av Palmas mysigaste delar, man kan t.ex. ta en fördrink på Abaco innan som ligger precis intill!

EMILIO INNOBAR

En mexikansk-asiatisk fusion restaurang med en superpassionerad ägare som går runt och skapar god stämning i lokalen. Maten är verkligen jättegod, låt personalen hjälpa er att plocka ihop en meny som är god för dagen!

QUADRAT (HOTEL SANT FRANCESC)

Varit här tre gånger nu och det är verkligen en fin restaurang, lugn, bra service och fantastisk mat. Att de har Palmas antagligen snyggaste takbar där man kan ta en fördrink innan middagen är förstås ett plus i kanten också. Ska man satsa på en lite dyrare middag i Palma är det här en stark rekommendation. Den stora avsmakningsmenyn kostar 65 euro per person och det hade kostat betydligt mer i Sverige. Man kan även äta a la carte vilket vi testade en gång vi var där.

Avsmakningsmenyn på Sant Francesc är riktigt bra!

CANELA

Vänlig service och väldigt mysig stämning. Testa soft shell crabs, de är magiska!

LA ROSA VERMUTERIA

En supergenuin tapas restaurang. Matlagningen litar mestadels på goda råvaror och att man kanske dricker en öl till maten och ser sig omkring istället för finstuderar maten men verkligen jättetrevligt att sitta här och bara andas in stämningen från alla lokalbor!

HOTEL CORT

Här kan man sitta och äta ute på ett torg och ibland bjuds det på lite livemusik från någon gitarrist. Det är prisvärt och man kan testa äta lite olika små rätter. Deras tryffel-sliders är riktigt nice!

DUKE

Härligt tapas-ställe som ligger i Svensktäta området Santa Catalina. Inte ovanligt att man har svenskar vid bordet bredvid men trots det, som kan låta lite tråkigt, kommer man alltid tillbaka. Maten är god, servicen är härlig, men det kan ibland vara lite varmt =)

Duke Palma

ÖVRIGT

CAN PASTA / LA MIA VIA (PORT ANDRATX) – 971 67 13 21

Ett stenkast upp från vattnet på ett torg ligger Can Pasta som över ett par år jobbat på ett namnbyte till La Mia Via. Vi går nästan alltid hit när vi är på Mallorca, det är en kvarterskrog men personalen är fantastiskt mysig och maten jättegod!

SUMAILLA (PORT ANDRATX)

Bästa restaurangen längs vattnet i Port Andratx, de öppnade för ett par år sen och bjuder på fräsch japansk-peruansk-mat till en lagom prisnivå. Vattnet slår in i princip mot ena väggen i restaurangen, väldigt härligt!

VILLA ITALIA  (PORT ANDRATX)

Villa Italia ligger ett stenkast utanför hamnen i Port Andratx och är fiskebyns antagligen finaste restaurang. Det är perfekt för att ta en drink innan middag nere i hamnen eller för att äta en bättre middag när man har något att fira.

Inlägg: Mysig kväll på Villa Italia

2-bordet vid toppen av trappan på Villa Italia är magiskt!

TAHINI (PUERTO PORTALS)

Tahini är en kul restaurang att gå ett gäng till. Vi har varit där på gruppmiddagar några gånger, man beställer in asiatisk mat som alla kan dela på och det blir superbra stämning.

ATT BESÖKA FRAMÖVER

AMAYA (PALMA)
GAUDEIX BODEGA (PALMA)

Bägge ovan tips från Henrietta Fromholtz som bloggar flitigt om Mallorca!

PATRON LUNARES (PALMA)

En restaurang som många pratat länge om men som jag fortfarande inte kommit till. Alla uttrycker alltid med förtjusning att man mortlar sin egen Guacamole så den måste förstås testas!

RESTAURANTE BÉNS D’AVALL (SOLLER)

Inte talat med någon som varit här men ser väldigt trevligt ut på bilderna så skulle gärna testa någon kväll framöver!

EL OLIVO RESTAURANT – BELMOND LA RESIDENCIA (DEIA)

Har varit i Dela flera gånger man aldrig på middag. Nästan så det måste kombineras med en natt på hotel.

CUIT BAR AND RESTAURANT – NAKAR HOTEL (PALMA)

Nytt hotel i Palma som jag ännu inte besökt, finns en takbar man borde testa också!

LA PERLA