MIN PASSION OCH FILOSOFI I LIVET 

Jag vill aldrig att träning ska kännas som ett måste eller ett straff. Träning handlar inte heller om drastiska förändringar från en vecka till en annan. För mig är träning medicin för själen, det är som meditation. Möjligheten att vara fullständigt närvarande och se när naturen susar förbi steg för steg, är det bästa som finns. Det släpper på stressen i vardagen och gör att jag mår bra, från insidan och ut.

DET VAR I LONDON JAG BÖRJADE LÖPA

Jag har alltid tyckt om att idrotta och vara aktiv i min vardag. Som liten tillbringade jag så många timmar jag kunde i stallet för att rida, tävla och ta hand om hästarna. Under samma tid i livet tillbringande jag somrarna i skärgården och på segelbåten. Oavsett miljö var jag alltid i rörelse men jag var sällan ute och tränade för tränandets skull.

Senare i livet läste jag min masterutbildning i London. I min klass fanns den mest underbara norska jentan du kan tänka dig. Pia spelade handboll på professionell nivå och hade mycket energi och muskler som behövde aktiveras och utmanas. Det var här glädjen för löpning på riktigt började. Varje vecka i ett år tränade vi i Hyde Park. Det var alltifrån längre löpturer till tuffa korta intervaller och styrkepass på gräsmattan. Sedan dess har löpning och träning varit en stor del av mitt liv.

BALANS MELLAN TRÄNING OCH ATT BARA VARA
För mig har det alltid varit viktigt att kombinera träning med livets alla andra godbitar. Att bara få umgås med mina vänner, familj och fästman, njuta av god mat och ta en god fika, med 1, 2 eller 3 ballerinakakor för mycket så att det gör ont i magen är också otroligt viktigt. Ett sunt liv är att få balans mellan träning och välbefinnande. Ta hand om sig själv, sätta sig själv i fokus och ställa sig frågan vad man vill göra just denna stund. Man ska alltid lyssna på sin kropp, det är långt ifrån alltid jag känner för att träna men jag vet att jag kommer.