OM MIG

2018 VAR OTROLIGT SPÄNNANDE ÅR

En mycket kall januari-eftermiddag föddes min och Jacobs underbara lilla Juni efter flera dagar av kämpande, det tog ungefär 60 timmar från första värken till det att Juni till slut tittade ut. Hon var ett riktigt litet charmtroll från dag ett och bara fortsatt på inslagen väg.

Bara några månader senare, i början av sommaren gifte sig jag och Jacob med varandra, med vår stora familj och vänner på plats hemma hos pappa där jag växte upp och tillbringade i princip hela min barndom.

Och under hösten sa jag till slut upp mig från Espresso House där jag jobbat med att driva lojalitetetsprogramet samt diverse relaterade projekt som t.ex. lanseringen av Espresso House online butik. Det har varit otroligt lärorikt och för mig som länge velat starta eget var det en perfekt arbetsplats eftersom det är så entreprenöriellt och man ges mycket utrymme att ta egna initiativ.

Men varför sa jag då upp mig? Jo för att äntligen starta eget. Under de senaste åren har jag haft många olika företagsidéer som jag utvärderat och analyserat, vissa har jag tagit längre än andra med workshops med vänner för att testa intresse och utveckling av tidiga affärsplaner. Men det var inte förens i höstas som jag äntligen hittade rätt och startade JUNIPER. Affärsidéen är i grunden enkel, JUNIPER kommer erbjuda prisvärda sängkläder av lyxkvalitet och endast distribuera online.

Mathilda och Jacob Wibom Westerberg Mathilda och Jacob Wibom Westerberg

IDEN BAKOM JUNIPER

Efter vårt bröllop så bodde, jag, min man Jacob, och vår lilla dotter på ett Boutique-hotel uppe i bergen på Mallorca. Det var en av de bästa upplevelserna vi någonsin upplevt. Servicen var otroligt vänlig. Maten var fantastisk. Trädgården var så väl omhändertagen och fylld med enar och palmer om vart annat. Och kanske viktigast av allt, hela familjen sov som bebisar medan vi återhämtade oss från en intensiv vår med hårt jobb, ett bröllop och adderande av en ny familjemedlem.

När vi vaknade på morgnarna kände jag mig otroligt avslappnad och utvilad på ett sätt jag inte hade på länge. Självklart berodde det mycket på omständigheterna, men hela familjen, till och med vår lilla dotter, var överens om att sängkläderna var helt magiska. Så när vi checkade ut från hotellet tog vi oss till Palma för att undersöka om vi kunde köpa liknande hem till oss själva, det visade sig att det skulle kosta en mindre förmögenhet och dessutom så fanns inte påslakanet i svensk storlek. Vi sparade pengarna och det blev inga nya sängkläder den dagen.

Men tanken på de där sängkläderna försvann inte, och kort därefter startade jag JUNIPER. Med JUNIPER ville jag skapa de bästa sängkläderna som gick att föreställa sig, utan några kompromisser och samtidigt kunna sälja dem till ett pris som är rimligt och reflekterar materialet och hantverket som går in i produkten snarare än logotypen som sitter på en lapp inne i sängkläderna.

Efter många dagar med research och funderade kom jag fram till att det bara var möjligt om JUNIPER endast distribuerade online. Att gå via ombud i fysisk handel bygger upp ett alldeles för högt pris, faktum är att hade vi gjort det hade JUNIPERs priser sannolikt behövt dubblas även om det säkert initialt hade ökat försäljningsvolymerna.

Så till kvaliteten, här finns det förstås så många aspekter att tänka på att inte alla går att nämna här. Men produkterna som JUNIPER nu erbjuder är resultatet efter otaliga prototyprundor och funderade över varenda detalj och jag tycker själv att vi skapat något som är helt fantastiskt.

De kommer dock aldrig vara helt färdiga, vi kommer vara otroligt lyhörda och försöka förstå vad våra kunder önskar hade kunnat vara annorlunda och göra små förändringar allteftersom. Vad vi däremot inte kommer göra är att dra ned på kvaliteten till fördel för att spara pengar, vi tror istället på att skapa en produkt vi kan vara stolta över, en produkt vi själva vill använda hellre än någon annan produkt som finns, och som förhoppningsvis kan hjälpa många människor att sova bättre! Besök gärna JUNIPER på www.juniperofsweden.com

Juniper Victor Fremling Gran Hotel Son Net Gran Hotel Son Net

TRÄNING ÄR EN VIKTIG DEL AV MITT LIV
Jag tränar gärna men jag vill aldrig att träning ska kännas som ett måste eller ett straff. Det ska kännas rätt och man ska iallafall alltid veta att den där härliga känslan efter väger upp för ifall det är lite jobbigt att dra på sig träningskläderna innan. För mig handlar heller inte träning om drastiska förändringar från en vecka till en annan, det är en del av mitt liv och jag tränar hellre mindre intensivt men kontinuerligt än tvärtom. Inte bara är träning bra kroppen, det är också medicin för själen, som meditation. Möjligheten att vara fullständigt närvarande och se när naturen susar förbi steg för steg, är det bästa som finns. Det släpper på stressen i vardagen och gör att jag mår bra, från insidan och ut.

paddel Mallorca

BALANS I HELA LIVET
För mig har det alltid varit viktigt att kombinera träning med livets alla andra godbitar. Att bara få umgås med mina vänner, familj, Jacob och Juni, njuta av god mat med ett glas vin eller ta en fika, med en, två eller tre ballerinakakor för mycket är också otroligt viktigt. För att inte tala om att äta chips som jag är helt tokig i.

För mig är ett sunt liv är att hitta balans mellan jobb, familj, träning och välbefinnande, en bra period kan man nästan få det att gå på autopilot utan att tänka på det och andra perioder måste man jobba betydligt mer med sig själv för att få till en bra balans. Jag och Jacob hjälper varandra, och Juni hjälper oss båda. Juni är bäst på att bara njuta och jag kanske är bäst på att tänka på morgondagen, Jacob nånstans mitt emellan, men ihop skapar vi ett bra team!

Mallorca morgon